Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΣΦΗΚΕΣ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

 Στο ρόλο του κορυφαίου του Χορού ο Τάκης Ζαχαράτος, ο οποίος παίζει για πρώτη φορά αρχαίο δράμα!!!
Την κωμωδία του Αριστοφάνη, «Σφήκες» παρουσιάζει η ομάδα Μυθωδία...

 Στο ρόλο του κορυφαίου του Χορού ο Τάκης Ζαχαράτος, ο οποίος παίζει για πρώτη φορά αρχαίο δράμα!

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Στέφανος Απέργης, Ρένια Αχιλλεοπούλου, Γιώργος Βούλγαρης, Βανέσα Γούπιου, Θάλεια Γρίβα, Ισιδώρα Δωροπούλου, Παναγιώτης Θεοδώρου, Μάριος Κραββαρίτης, Παναγιώτης Κυριακού, Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Στράτος Λύκος, Γκέλυ Μητροπούλου, Φωτεινή Μπακλατζίογλου, Καίτη Μπουγαδάκη, Φώτης Πυριτίδης, Λευτέρης Ραπτάκης, Διονύσης Σάββας, Κέλλυ Σπάνθη, Εβίτα Συρίγου.       

Μετά από πολλές επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές, συμμετοχές στο φεστιβάλ Αθηνών και αρκετές κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις, η Μυθωδία –εν μέσω κρίσης- αποφάσισε να ανεβάσει και να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα με ένα απ’ τα πιο απαιτητικά έργα Αρχαίου Δράματος, τις «Σφήκες» του σπουδαίου μας ποιητή Αριστοφάνη. Το τόλμημα αυτό υποστηρίζει ένας πολυμελής θίασος τόσο έμπειρων όσο και νεότερων ηθοποιών, πρωτότυπη μουσική και ένα πολύ δυναμικό επιτελείο καλλιτεχνικών συντελεστών.

Το έργο:
Οι Σφήκες είναι η τέταρτη χρονολογικά από τις γνωστές κωμωδίες του Αριστοφάνη. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Λήναια το 422 π.Χ. και πραγματεύεται τη δικομανία των Αθηναίων, ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στον Κλέωνα. Στόχος γίνεται η λειτουργία της δημοκρατίας

Η Υπόθεση:
Ο Βδελυκλέων έχει φυλακίσει τον δικαστή πατέρα του Φιλοκλέωνα στο σπίτι για να τον εμποδίσει να παρευρίσκεται στο δικαστήριο και, έτσι, να τον θεραπεύσει από τη δικομανία του. Όταν όμως οι συνάδελφοί του -ένας χορός από σφήκες- περνάνε από το σπίτι για να τον πάρουν, ο Φιλοκλέων προσπαθεί να δραπετεύσει. Ο γιος του όμως την τελευταία στιγμή τον εμποδίζει. Έτσι, επιδίδονται σε έναν αγώνα λόγων με κριτή το Χορό, προκειμένου να αποφασιστεί αν ο Φιλοκλέων θα πάει στο δικαστήριο. Τελικά, ο Βδελυκλέων πείθει τον πατέρα του να μείνει στο σπίτι και να δικάζει τα «οικιακά» αδικήματα τα οποία διαπράττουν οι δούλοι του σπιτιού (περιλαμβανομένων και των σκύλων!!!). Παρά την πρόθεσή του να καταδικάσει τον κατηγορούμενο, ο Φιλοκλέων ξεγελιέται από το γιο του και αθωώνει κάποιον για πρώτη φορά στη ζωή του! Έπειτα, ο Βδελυκλέων θα φέρει έναν Στυλίστα (!!!) για να μάθει στον πατέρα του τη μόδα και νέους τρόπους συμπεριφοράς. Η συνέχεια επί σκηνής…

Μετάφραση: Ρένια Πετράκη
Διασκευή – Σκηνοθεσία - Φωτισμοί: Νίκος Χανιωτάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Σιτώτης
Στίχοι: Μάριος Μάζαρης
Χορογραφίες: Μαρίζα Τσίγκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Πηνελόπη Ζαλώνη
Μακιγιάζ: Ελένη Χανιωτάκη


«Αν πας να αλλάξεις κάποιον με το ζόρι θα σου γυρίσει μπούμερανγκ!»

Μια διαχρονική κωμωδία με πρωτότυπα τραγούδια. Ο Αριστοφάνης σατιρίζει τους Έλληνες μέσα από τη δικομανία, τη σκανδαλο-λαγνεία και τις εμμονές τους.

ΕΔΕΣΣΑ
Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας!
Κυριακή 11 Αυγουστου 2013
Ωρα : 21:15

Tιμή Εισητηρίου : 15 Ευρώ (κανονικο)
                             12 Ευρώ (μειωμένο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας