Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

"Ο Στρίγκλος που έγινε αρνάκι" στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Οι "Θεατρικές Πινελιές" ανεβάζουν την θεατρική παράσταση του Αλέκου Σακελλάριου, "Ο Στρίγκλος που έγινε αρνάκι", την Παρασκευή 11 & το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.


Λίγα λόγια για τις "Θεατρικές Πινελιές":
Η θεατρική ομάδα δημιουργήθηκε τον Ιούνη του 2012 με πρωτοπόρους τον Γιάννη Κετίκογλου και την Πολυξένη Κολυμπάρη. Η ιδέα μιας θεατρικής ομάδας "κέντρισε" το ενδιαφέρον πολλών μαθητών Γυμνασίου, καθώς και Λυκείου. Βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι αποτελείται μόνο από ανήλικους. Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε στο ευρύτερο κοινό της πόλης μας ότι εάν τα παιδιά έχουν ισχυρή θέληση μπορούν να καταφέρουν τα πάντα! Στόχος μας είναι να δημιουργούμε, να εκφραζόμαστε ελεύθερα, να μαθαίνουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον μέσω του θεάτρου λειτουργώντας μας ο καθένας σαν μία πινελιά με κεντρικό στόχο έναν πίνακα, μια αξιόλογη παράσταση! Τέλος η ομάδα μας είναι ανοιχτή για όλα τα άτομα της ηλικίας 13-18 ετών.

Πληροφορίες για την παράσταση:
Πρόκειται για την γνωστή ελληνική κωμική ταινία της εποχής 1968 σε σενάριο του Αλέκου Σακελλάριου. Η θεατρική ομάδα, "Θεατρικές Πινελιές" θα σας παρουσιάσει μια διασκευή του Κετίκογλου Γιάννη και της Κολυμπάρη Πολυξένης όπως και σε δική τους σκηνοθεσία καθώς μεταφέρανε την ταινία στην δεκαετία του 1980. Η παράσταση είναι γεμάτη από έξυπνες ατάκες, χορό και πολλή μουσική! Είσοδος ελεύθερη. Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών. Οι θέσεις είναι ταξιθετημένες. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική δωρεά τροφίμων μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Γιαννιτσών. Τα τρόφιμα που έχουν άμεση σχέση με το Παντοπωλείο είναι τα εξής: Αλεύρι, γάλα (Μακράς διαρκείας), ζάχαρη, λάδι, αλάτι, ξύδι κ.α.

Το έργο:
Ένας πλοίαρχος διοικητής σχολής, ο Λεωνίδας Πετρόχειλος με τρεις ζωηρούς γιους, τον Κίμωνα, τον Ανδρέα και τον  Μπάμπη, έμεινε χήρος, γι' αυτό προσλαμβάνει την κυρία Μαίρη, ως οικονόμο για να μπει μια τάξη στο χάος που επικρατεί στο σπίτι του. Η κυρία Μαίρη εκτός από την τάξη στο σπίτι, βάζει τάξη και στην οικογένεια και γίνεται αμέσως απαραίτητη και αγαπητή σε όλους. Όταν όμως αποκαλύπτεται η απάτη που έπαιξε η Μαίρη στον Λεωνίδα με την βοήθεια της φίλης του Σμαράγδα, ο αυστηρός διοικητής αναγκάζεται να την διώξει, αλλά ο έρωτας πάντα κερδίζει.

Συντελεστές του έργου
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιάννης Κετίκογλου & Πολυξένη Κολυμπάρη

Ηθοποιοί (με τη σειρά εμφάνισης)

Ανδρέας Πετρόχειλος: Αγιαννίδης Γεώργιος
Κίμωνας Πετρόχειλος: Δημητριάδης Νίκος
Μπάμπης Πετρόχειλος: Τσίκος Ανέστης
Λεωνίδας Πετρόχειλος: Κετίκογλου Γιάννης
Σμαράγδα Καλίδου: Τσολάκογλου Μαρία
Μαίρη Χατζηθωμά: Κολυμπάρη Πολυξένη
Ηλιάνα Καλιωτάκη: Καρασαββίδου Δέσποινα
Μιχάλης Μιχαηλίδης: Σαουλίδης Χρήστος
Δέσποινα Ανυφαντούλη: Αβραμίδου Σοφία
Κατερίνα Τζουχματζόγλου: Καλπακίδου Ειρήνη
Ξενοφών Ασημιώτης: Αβραμίδης Δημήτρης Ευτέρπη Ασημιώτη: Αγοραστού Αγάπη



Κυριάκος Θεοδοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας