Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Το Αρσένι Πέλλας στην τηλεόραση της 4Ε

Όπως όλοι θα γνωρίζετε, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου μαγνητοσκοπήθηκε η εκπομπή της 4Ε "Στο τόπο που γεννήθηκα" στο Αρσένι Πέλλας όπου και έκαναν αφιέρωμα για το χωριό.
Οι κάτοικοί του παρουσίασαν τα παραδοσιακά φαγητά και τους χορούς τους, ενώ η ιστορία του χωριού "ζωντάνεψε" μέσα από τις παραστατικές αφηγήσεις των κατοίκων του. Η εκπομπή θα προβληθεί από την 4Ε την Κυριακή στις 11:45 και σε επανάληψη την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 16:30. Επίσης η μετάδοση  της εκπομπής θα γίνει και από τον ΟΤΕ TV καθώς και μέσω δορυφόρων παγκόσμια και μέσω ίντερνετ τις ίδιες ώρες.

Μία μικρή "γεύση" από τα όσα θα δούμε:

Στο Αρσένι του νομού Πέλλας θα "ταξιδέψουμε" αυτή την Κυριακή μέσα από τις μικρές μας οθόνες. Η ιστορία, οι μνήμες που διατηρούνται άσβεστες χάρη στο λαογραφικό μουσείο, οι εκκλησίες, τα σχολεία αλλά και κάποιοι ξεχωριστοί κύριοι στα ΚΑΠΗ είναι μερικά μόνο από αυτά που θα δείτε. Μια παλιά δασκάλα η οποία "επιστρέφει" μετά από μισό αιώνα στο σχολείο που δίδαξε και η περίφημη "γιορτή πράσινου μήλου" είναι κάποια ακόμη από το πλούσιο αφιέρωμα της εκπομπής "Στον τόπο που γεννήθηκα" της 4Ε. Μαγειρεύουμε σκαντζόχοιρο με νοικοκυρά εκλεκτή ενώ η μεγαλύτερη σε ηλικία κάτοικος θυμάται τα τελευταία 100 χρόνια του χωριού! Φυσικά χοροί αλλά και φαγητά που ετοίμασαν οι νοικοκυρές για να τους φιλέψουν όλους! Μια μικρή "γεύση" από το τηλεοπτικό μας σποτ: http://www.youtube.com/watch?v=Br3NsCnUsF8 (Πηγή: Ο παρουσιαστής και επιμελητής της εκπομπής: Θανάσης Κληματσίδας)

Κυριάκος Θεοδοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας