Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ONIRAMA LIVE ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "ART FACTORY" ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ




Οι ONIRAMA επισκέπτονται την Έδεσσα, ανοίγοντας εκρηκτικά τον δεύτερο μουσικό μήνα του Art Factory!


Το συγκρότημα συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2000 ως αποτέλεσμα μιας ιδέας του Θοδωρή Μαραντίνη και του Διονύση Φραντζή. Ιδρυτικά μέλη ήταν επίσης οι Γιώργος και Δημήτρης Κοκονίδης, ενώ λίγους μήνες αργότερα έγινε μέλος ο Κώστας Καρακατσάνης.

Το συγκρότημα ξεκίνησε αρχικά σαν χόμπι, με το όνομα "Mixing Up The Medicine" , όνομα αναφορά σε ένα στίχο του Bob Dylan και αντικατόπτριζε το σχετικά ευρύ μουσικό φάσμα που κάλυπτε η μπάντα.

Το 2003 έγινε μέλος ο Χρήστος Τρεσίντσης και στα μέσα της ίδιας χρονιάς έγινε η μετονομασία του συγκροτήματος σε Onirama , όνομα που προέρχεται από τη φράση "Τα Όνειρά μας".

Τον Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφορεί από τη Lyra η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες» που περιέχει 10 τραγούδια με τον ιδιαίτερο ποπ- ροκ ήχο που ξεχωρίζει τη μπάντα άμεσα στην εγχώρια μουσική βιομηχανία. Για το δίσκο αυτό κερδίζουν την υποψηφιότητα στα Βραβεία Αρίων στην κατηγορία Ποπ Συγκρότημα.

Τον Ιανουάριο του 2006 εξελίσσουν τη μουσική τους παρουσία συμμετέχοντας στο σύγχρονο ανέβασμα του μιούζικαλ ‘Φρουτοπία’ του Ευγένιου Τριβιζά, παίζοντας ζωντανά μουσική στην παράσταση που ανεβαίνει στην Αποθήκη του Μύλου σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Τον Ιανουάριο του 2007 ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί το videoclip του νέου τους single «Μια μέρα θα ’ρθεις», διασκευή του γνωστού τραγουδιού του Μάικ Ροζάκη, σε νέο mix από τους Micro. Τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς εμφανίζονται μαζί με τον Αντώνη Ρέμο για το Secret Concert που διοργανώνει το μουσικό κανάλι Mad! Το καλοκαίρι μαζί με τον Αντώνη Ρέμο περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού.

Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφορεί το νέο τους άλμπουμ ‘Κλεψύδρα’. Το πρώτο single του άλμπουμ, ‘Η μπαλάντα του τρελού’, ανέβηκε στην κορυφή των charts. Το καλοκαίρι οι Onirama περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα ενώ άνοιξαν τη συναυλία του Lenny Kravitz στο Terra Vibe. Μέσα στο 2008 κερδίζουν το βραβείο του Καλύτερου Συγκροτήματος της χρονιάς τόσο στα Mad Video Music Awards όσο και στα βραβεία του περιοδικού Status. Η ‘Κλεψύδρα’ γίνεται χρυσή και το ομώνυμο τραγούδι σκαρφαλώνει στην 1η θέση του επίσημου ραδιοφωνικού Music Control όπου και παραμένει για πολλές εβδομάδες.

Το Μάρτιο του 2009 οι Onirama γίνονται Κήρυκες του Εθελοντισμού ‘ΑΘΗΝΑ 2011’, για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics και γράφουν το επίσημο τραγούδι της Ελληνικής Αποστολής.

Τον Σεπτέμβριο είναι ανάμεσα στους Έλληνες υποψηφίους για τα 2009 MTV Europe Music Awards, ενώ το Δεκέμβριο πραγματοποιείται το 9ο Mad Secret Concert με τους Onirama και καλεσμένους την Giusy Ferreri, τους Akcent, την Chicago Mass Choir, την Τζώρτζια από τους Μπλε και τη Ζέτα Δούκα.

Λίγο πριν το τέλος του 2009, οι ONIRAMA κυκλοφορούν το κομβικό μουσικά γι’ αυτούς άλμπουμ το ‘Χωρίς αιτία’, καθώς και μία συλλεκτική κασετίνα σε περιορισμένα αντίτυπα. Το άλμπουμ περιλαμβάνει το τραγούδι ‘Επαναστάτης’, που οι Onirama έγραψαν για την ταινία του Στράτου Μαρκίδη ‘I love Καρδίτσα’ (σόλο κλαρίνο παίζει ο Πετρολούκας Χαλκιάς)και το οποίο έφτασε στις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού chart. Το album περιείχε και επανεκτελέσεις γνωστών κομματιών των Onirama από κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Αφροδίτη Μάνου, ο Μπάμπης Στόκας, ο Stereo Mike, ο Μύρωνας Στρατής, η Μελίνα Ασλανίδου, η Τζώρτζια Κεφαλά των Μπλε και η Ανδριάννα Μπάμπαλη, είτε μόνοι τους είτε σε ντουέτα με τους Onirama. Ο Λάκης Λαζόπουλος ερμηνεύει ένα καινούριο τραγούδι τους ενώ ο Λάκης Παπαδόπουλος τραγουδά μαζί τους τη «Γυριστρούλα» του. Σε αυτό το άλμπουμ περιλαμβάνεται και η rock ’n roll διασκευή των Onirama στον ‘Ύμνο των μαύρων σκυλιών’ του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Οι Onirama συνεργάζονται επίσης με τη Χαρούλα Αλεξίου στο άλμπουμ της ‘Η αγάπη θα σε βρει όπου και να ’σαι’ και με το Διονύση Σαββόπουλο σε μία σειρά μουσικών εκδηλώσεων.

Η χρονιά φεύγει με 3 τραγούδια τους (‘Κλεψύδρα’, ‘Ο,τι δεν έχεις’, ‘Παραδώσου’)να συμπεριλαμβάνονται στο top 100 με τα δημοφιλέστερα ελληνικά και ξένα τραγούδια για το 2009.

Το χειμώνα 2009-2010 συνεργάζονται με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Τον Ιούνιο απέσπασαν για μια ακόμα χρονιά το βραβείο του Καλύτερου Συγκροτήματος στα Mad Video Music Awards, ξεκινώντας δυναμικά την καλοκαιρινή τους περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την Έλενα Παπαρίζου. Παράλληλα, οι ONIRAMA δουλεύουν εντατικά στο φημισμένο studio Black Rock για την ηχογράφηση του άλμπουμ τους ‘Στη χώρα των τρελών’ με παραγωγό τον θρυλικό Greg Haver που έχει διακριθεί για τις συνεργασίες του, ανάμεσα σε άλλους με τους Manic Street Preachers, τη Melanie C και τον Tom Jones, που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2010.

Στα Mad Video Music Awards τον Ιούνιο του 2011 κατακτούν και πάλι το βραβείο του Καλύτερου Συγκροτήματος για 4η συνεχόμενη χρονιά καθώς και το βραβείο για το καλύτερο Rock Video Clip.

Ως κήρυκες εθελοντισμού των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 συμμετέχουν στην Τελετή Λήξης της διοργάνωσης στο κατάμεστο Kαλλιμάρμαρο Στάδιο.

To καλοκαίρι του 2011 πραγματοποιούν το μεγαλύτερο summer tour της πορείας τους με ονομασία “ONIRAMA 10 ΧΡΟΝΙΑ LIVE” σε 35 πόλεις σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το χειμώνα 2011-2012 συνεργάζονται με τον Σάκη Ρουβά και μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή τους περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, ήρθε η ώρα για τη μεγάλη επιστροφή στην αφετηρία τους, με την έναρξη των χειμερινών τους εμφανίσεων να είναι ένα δυνατό come back στη Θεσσαλονίκη. Back in Town σε μια σειρά από ξεχωριστά lives κάθε Τετάρτη στο LIMANI.

Το Φεβρουάριο του 2013 και ενώ οι εμφανίσεις τους στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται, οι ONIRAMA κατέκτησαν τη σκοτεινή πολιτεία του ανανεωμένου Gotham City Stage στην Αθήνα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Μαζί τους σε guest εμφανίσεις η Κρυσταλλία και στη συνέχεια για πρώτη φορά on stage η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των τραγουδιών τους “Δεν υπάρχεις” και “Ευτυχώς τρελάθηκα” και παράλληλα με τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι ONIRAMA έρχονται δυναμικά με ένα νέο ερωτικό τραγούδι, τίτλος “Ε ΚΑΙ”! Το νέο single, γεμάτο ενέργεια και ένταση είναι μία διασκευή του ιταλικού LA DIFFERENZA TRA ME E TE του Tiziano Ferro. Η οπτικοποίηση του σε ένα μοναδικό video clip γεμάτο ενέργεια, ένταση, κινηματογραφική αισθητική, ατμοσφαιρικά εφέ και ένα ευρηματικό σενάριο στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Λαγιόπουλος & η Δήμητρα Μπιθαρά, έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία.

Περισσότερες πληροφορίες:

Art Factory / Κανναβουργείο Έδεσσας

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση 8€
Ταμείο 10€
Φοιτητικό/Μαθητικό/Ανεργίας 8€

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων:

Έδεσσα: Funky Bar, Info Kiosk Πάρκου Καταρρακτών
Αριδαία: Irish Bar
Σκύδρα: Chocolat
Γιαννιτσά: Παλιό Ρολόι

Προσέλευση: 22:00

Τηλ. Επικοινωνίας/Κρατήσεων: 6936.66.6931 και 23810.22711

Facebook Page: Art Factory

Χορηγοί Επικοινωνίας: Dart Magazine StardustRadio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας