Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Τελετή ονοματοδοσίας του Γυμνασίου Πετριάς (Δ.Τ.)

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΙΑΣ
«ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΙΔΗΣ-ΛΙΛΗΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Γυμνάσιο Πετριάς πραγματοποιεί τελετή ονοματοδοσίας, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, γιορτή των Τριών Ιεραρχών, και ώρα 11:00.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου και θα περιλαμβάνει:

  1. Χαιρετισμό και σύντομη ομιλία από το διευθυντή
  2. Χαιρετισμούς
  3. Ομιλία από το συνταξιούχο δάσκαλο και ιστορικό συγγραφέα κ. Ιωάννη Παπαλαζάρου
  4. Χορούς από τοπικό συγκρότημα
  5. Δεξίωση
Η ονοματοδοσία προέρχεται από το όνομα του Χρήστου Στουγιαννίδη – Λίλη, ενός προσώπου που ανέπτυξε έναν ιδιαίτερο ενεργό ρόλο στην ιστορία του τόπου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Πέλλας στα δύσκολα χρόνια των αρχών του 20ου αιώνα, στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα, των Βαλκανικών πολέμων, του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και της ανταλλαγής πληθυσμών που ακολούθησαν τη Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή. Υπήρξε συνεργάτης πολλών βασικών πρωταγωνιστών των χρόνων αυτών, ωστόσο έμεινε στη σκιά τους, στη σκιά της ιστορίας, που πάντα κρατά στην επιφάνεια τα κύρια πρόσωπα.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Πετριάς, καθηγητές και μαθητές, με την απόφασή της να επιλέξει για την ονοματοδοσία έναν πρωταγωνιστή της τοπικής ιστορίας, πραγματοποιεί μια πράξη δικαίωσης ενός ιστορικού προσώπου που η προσφορά του υπήρξε δυσανάλογη προς την μέχρι τώρα αναγνώρισή του. Παράλληλα δίνεται μια ευκαιρία προς τους κατοίκους, αλλά και τους μαθητές του σχολείου, για ένα μάθημα τοπικής ιστορίας, η οποία θα πρέπει να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει στο αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου.

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας