Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΚ: 13χρονες σε κώμα μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών

Νέο ισχυρό κλονισμό προκαλεί η αποκάλυψη της "ΚΡΗΤΗ ΤV" για την οδυνηρή περιπέτεια δυο ανήλικων κοριτσιών από τη Χερσόνησο που έπεσαν σε κώμα όταν άλλοι ανήλικοι τούς πλάσαραν ναρκωτικά. Η σοκαριστική αποκάλυψη για τους κινδύνους που απειλούν ανήλικους μαθητές έρχεται στο προσκήνιο μόλις ένα 24ωρο μετά το περιστατικό με το 14χρονο μαθητή που έπεσε σε κώμα μετά από κατανάλωση ρακής, για να χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθήτριες φαίνεται ότι γλίτωσαν από βέβαιο θάνατο, καθώς μεταφέρθηκαν εγκαίρως στο νοσοκομείο όταν έχασαν τις αισθήσεις τους. Η υπόθεση κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό στα δραματικά 24ωρα που μεσολάβησαν, καθώς η 13χρονη και η 14χρονη έδωσαν πραγματική μάχη για τη ζωή τους.

Το περιστατικό που προκαλεί σοκ εκτυλίχθηκε το Σάββατο μπροστά στα μάτια των κατοίκων της Άνω Χερσονήσου, που είδαν μια ομάδα νεαρών ατόμων να δίνει ναρκωτικά στις μαθήτριες. Το είδος της δράσης της ομάδας νεαρών, Ελλήνων και αλλοδαπών, που κυκλοφορούν στην περιοχή είναι, όπως φαίνεται, κοινό μυστικό για τους κατοίκους της περιοχής. Όσοι ήταν εκείνη την ώρα στην πλατεία δεν άργησαν να καταλάβουν ποιο ήταν το είδος της συναλλαγής που είχαν οι ανήλικοι, όταν στην πλατεία του οικισμού συναντήθηκε η παρέα των κοριτσιών με μια παρέα Ελλήνων και Αλβανών συμμαθητών τους. Ωστόσο κανείς τους δεν μπόρεσε να προλάβει τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με αντίτιμο 10 ευρώ τα αγόρια πούλησαν στις δυο ανήλικες ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο. Οι δυο μαθήτριες λίγα λεπτά μετά τη χρήση των ουσιών άρχισαν να χάνουν την επαφή με το περιβάλλον. Όταν έφτασαν στα σπίτια τους η κατάστασή τους είχε ήδη επιδεινωθεί. Έντρομοι οι γονείς των δυο κοριτσιών έσπευσαν να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως ήταν ήδη σε κωματώδη κατάσταση.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Άνω Χερσονήσου κατέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, το οποίο φέρεται να επιφυλάχθηκε για την αναζήτηση των δραστών, μέχρι να ενημερωθεί επίσημα από το νοσοκομείο για το αν η δραματική κατάσταση της υγείας των παιδιών οφειλόταν σε χρήση ναρκωτικών. Άγνωστο παραμένει και το είδος της ουσίας που τους χορηγήθηκε. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως το τσιγάρο, εκτός από καπνό ή χασίς, περιείχε κρακ, το οποίο αποτελεί ουσία με πιο άμεσες και επικίνδυνες συνέπειες από την κοκαΐνη. Κάτι το οποίο πιθανότατα αγνοούσαν τα δύο κορίτσια όταν δοκίμασαν το τσιγαριλίκι...

Ενήμερη από την πρώτη στιγμή για το πρωτοφανές περιστατικό είναι η δημοτική Αρχής της Χερσονήσου, η οποία ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς το τοπικό τμήμα, επικαλούμενο την έλλειψη επίσημης καταγγελίας από τους γονείς των θυμάτων, δε φαίνεται να προχώρησε άμεσα σε έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που έδωσαν στις μαθήτριες τα ναρκωτικά. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για γνώριμα πρόσωπα τα οποία κινούνται στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Οι πληροφορίες μας λένε πως υπήρξε χρήση ναρκωτικών ουσιών από τις δυο μαθήτριες, με συνέπεια να καταλήξουν στο νοσοκομείο. Είμαστε σε επαφή με τους γονείς και στηρίζουμε τις οικογένειες για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, που είναι πραγματικά πρωτόγνωρη για την περιοχή μας», δηλώνει στη "Ν.Κ." ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιώργος Μαστοράκης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση σε συνεννόηση με τον Ζαχαρία Δοξαστάκη, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό. «Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως δεν έχει συμβεί ποτέ στην περιοχή μας κάτι παρόμοιο, είναι μεμονωμένο περιστατικό και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δε θα επαναληφθεί», συμπληρώνει ο κ. Μαστοράκης.

«Δε θα κάνω κανένα σχόλιο γι' αυτή την υπόθεση. Σας διαβεβαιώνω μόνο ότι στεκόμαστε στο πλευρό των γονέων σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη που δίνουν για να προστατέψουν τα παιδιά τους», δήλωσε στη "Ν.Κ." από το εξωτερικό όπου βρίσκεται ο δήμαρχος της Χερσονήσου.


Διέφυγαν τον κίνδυνο μετά από μάχη των γιατρών

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Χερσονήσου στέκεται στο πλευρό των δυο οικογενειών, καθώς η μια από τις ανήλικες νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, ενώ ιδιαίτερα σοβαρή ήταν και η κατάσταση της δεύτερης κοπέλας. Οι γιατροί φαίνεται πως έδωσαν κι εκείνοι μάχη για να αναστρέψουν τις συνέπειες της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών. Οι δυο μαθήτριες κατάφεραν να διαφύγουν τον κίνδυνο και, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Πέμπτης πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Αποσβολωμένοι από την επικίνδυνη τροπή που πήρε η δράση συμμορίας ανηλίκων που κινείται στην περιοχή είναι οι κάτοικοι της Χερσονήσου, που ζητούν την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς πιστεύουν πως οι αρμόδιες Αρχές... "σπεύδουν βραδέως".

«Έχουμε κι εμείς παιδιά σε αυτή την ηλικία που κινούνται καθημερινά στο ίδιο σημείο, ανησυχούμε». «Θέλουμε απαντήσεις από την Αστυνομία. Δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κυκλοφορούν ελεύθεροι», είναι μερικές από τις χαρακτηριστικές απαντήσεις των κατοίκων της περιοχής που ρωτήθηκαν για το θέμα.
Με πρωτοβουλία μάλιστα της δημοτικής Αρχής, στην Άνω Χερσόνησο πραγματοποιείται τη Δευτέρα λαϊκή συνέλευση, στην οποία έχουν κληθεί να παραστούν και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, η οποία στο μεταξύ αναζητά τα ίχνη των ατόμων που προμήθευσαν με ναρκωτικά τις ανήλικες.



Πηγή: Νέα Κρήτη


Κυριάκος Θεοδοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας