Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Βανδάλισαν το Γυμνάσιο Πετριάς (+φωτό)


Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου Πετριάς μπαίνοντας στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου διαπίστωσαν ότι το σχολείο είχε υποστεί ζημιές. Όλοι σοκαρίστηκαν μη μπορώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ.

Το παράθυρο από το γραφείο του γυμνασιάρχη ήταν σπασμένο. Τα τζάμια ήταν από την έξω μεριά όπως και η καρέκλα του διευθυντή, άρα οι δράστες έσπασαν το τζάμι για να φύγουν ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Έγγραφα και διάφορα άλλα χαρτιά του σχολείου ήταν παντού αραδιασμένα στο πάτωμα. Όλα τα ντουλάπια ήταν ανοιχτά και ορισμένα πεταμένα, ενώ έσπασαν και το δημοσιογραφικό κασετόφωνο του σχολείου.Όποιος μπήκε στο γραφείο το διευθυντή πήρε μια έκφραση τρόμου, αφού επικρατούσε κυριολεκτικά, χαμός. Η πόρτα του γραφείου από την πίσω μεριά ήταν καμμένη. Φαίνεται ότι οι δράστες έσβησαν τη φωτιά που η ίδιοι έβαλαν με πυροσβεστήρα, αλλιώς η φωτιά θα έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις και ίσως το γραφείο του διευθυντή να γινόταν ο τάφος τους. Απ' ότι φαίνεται προκαλέσαν αυτό τον πανικό όταν αντιλήφθηκαν ότι τα χρήματα της τετραήμερης εκδρομής που θα πάνε οι μαθητές της τρίτης γυμνασίου, δεν βρίσκονταν μες στο γραφείο. Μάλλον αυτός να ήταν ο σκοπός για τον οποίο διέρρηξαν το σχολείο. Στη συνέχεια πήραν από το γραφείο του Γυμνασιάρχη τα κλειδιά των τάξεων και του σχολείου, μερικά από τα οποία και κράτησαν. Μερικά από τα κλειδιά τα χρησιμοποίησαν και μπήκαν σε κάποιες αίθουσες. Δυστυχώς οι δράστες δεν αρκέστηκαν στο χάος που ήδη είχαν προκαλέσει και έσπασαν μέχρι και τη βιτρίνα του κυλικείου και άρπαξαν κάποια γάλατα και τρόφιμα από μέσα. Απ' ότι φαίνεται πήραν μαζί τους ένα χρηματικό ποσό από το σχολείο, το λάπτοπ ενός καθηγητή και δύο φλασάκια. Φεύγοντας πήραν μαζί τους και το κινητό τηλέφωνο ενός μαθητή που το είχε αφήσει στο σχολείο. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία και πήγε για να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα.
Το πρωί όταν όλοι διαπίστωσαν τι είχε συμβεί ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία και πήγε για να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα.
Το περιστατικό αυτό ήταν πολύ άσχημο και δείχνει το μένος που μπορεί να έχουν κάποια άτομα εναντίον των καθηγητών και του διευθυντή που προσπαθούν να προσφέρουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Το θλιβερό γεγονός καταδικάζουν οι καθηγητές, οι μαθητές του Γυμνασίου και η τοπική κοινωνία. Λυπηρό είναι επίσης ότι στην περιοχή μας υπάρχουν άνθρωποι που προκαλούν βανδαλισμούς και ληστεύουν, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που το Γυμνάσιο δέχεται επίθεση. Το Σεπτέμβριο του 2013 κλάπηκαν από το σχολείο λάπτοπ και λίγο καιρό μετά, άγνωστοι έκλεψαν από το δημοτικό σχολείο Πετριάς ένα ή δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


Κυριάκος Θεοδοσίου
Μαθητής Γυμνασίου

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:

Το γραφείο του γυμνασιάρχη μετά την επίθεση

Το γραφείο του γυμνασιάρχη μετά την επίθεση

Το κυλικείο του σχολείου μετά την επίθεση

7 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας