Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ




Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου  έρχεται για ακόμη μια φορά στην πόλη της Έδεσσας και παρουσιάζει τον μεγάλο κωμικό Γιώργο Κωνσταντίνου στο παραμύθι – κωμωδία για όλη την οικογένεια , << Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά >>, του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν.
Μικροί και μεγάλοι  θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, την ερχόμενη Πέμπτη 20 Μαρτίου για δύο παραστάσεις.


Το θεατρόφιλο κοινό  της Έδεσσας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα από τα δημοφιλέστερα παραμύθια, με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον δημοφιλή και αγαπητό σε όλους ηθοποιό Γιώργο Κωνσταντίνου.
Πρόκειται για ένα έργο με πολύ γέλιο και σοφά διδάγματα…  Αφορά ένα βασιλιά που το πάθος του για υλικά αγαθά αλλά και για πανάκριβα και όμορφα ρούχα τον έχει κάνει να μην ενδιαφέρεται για τον λαό του και να τον παραμελεί. Για να καλύψει τα έξοδα του, δε διστάζει να τον φορολογεί σκληρά! Όμως κάποια στιγμή πέφτει στη παγίδα του ιδίου του του πάθους. Κάποιες πονηρές υφάντριες παρουσιάζονται με σκοπό να του υφάνουν μαγικά υφάσματα. Από το σημείο αυτό αρχίζουν τα απρόοπτα με άφθονο γέλιο! Ο σκοπός τους είναι να τιμωρήσουν την αλαζονεία του και να τον ρεζιλέψουν μπροστά στο λαό του! Έτσι του υφαίνουν τα πιο… <<αέρινα ρούχα>> !

<< Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω να σκηνοθετήσω αλλά και να παίξω σε ένα μαγικό παραμύθι, και είναι πραγματικά πρόκληση.  Η αθωότητα μαζί με το χιούμορ, οι παραλληλισμοί του παλιού με τις σύγχρονες καταστάσεις, με κάνουν να νιώθω παΐδι αλλά και ταυτόχρονα υπεύθυνος μεγάλος. Πιστεύω ότι αυτή η παράσταση θα γοητεύσει αλλά και θα διδάξει. Και το πιο χαρακτηριστικό, ο θεατής θα δει ότι πολλά που αναφέρονται σε μια παραμυθένια ιστορία συμβαίνουν και τώρα στην πραγματικότητα>>, αναφέρει σχετικά ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου έχει τη βασική πεποίθηση ότι τα μηνύματα που πρέπει να διδάσκονται στα παιδιά μέσω μιας παιδικής παράστασης, είναι πιο αποτελεσματικά όταν η παράσταση έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα και όχι στείρα διαδακτικό. Τα παιδιά πρέπει να χαίρονται , να διασκεδάζουν και ταυτόχρονα έντεχνα να περνούν μέσα τους οι μεγάλες αξίες που πρέπει να τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου
               Στέλλα Μπονάτσου
               Μανώλης Κονταξάκης
               Χρήστος Μπρούντζας
               Φωτεινή Θωμοπούλου.


Διασκευή: Χάρης Γεωργιάδης

Μουσική: Νίκος Στρατηγός

Μακέττες κοστουμιών: Σήλια Δεμίρη

Χορογραφίες: Άννα Μαρία Μπονάτσου

Σκηνικά: Νίκος Γεωργίου

Φώτα -Ήχος: Γιώργος Βαζαίος

Μακιγιάζ: Αιμιλία Χριστοπούλου

Studio Φωτογραφιας: Actionimages



ΕΔΕΣΣΑ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014
Αίθουσα Εκδηλώσεων Διοικητηρίου
Ώρες Παραστάσεων : 17:00
                                   19:00


Τιμη Εισητηριου : 10 ευρώ (μεγαλοι)
                              8 ευρω (μικροι)

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.


Εισιτήρια προπωλούνται.


Πληροφορίες:
Τηλ. 6973.056635 – 210.9850228

Φαξ: 210.9850228

e-mail: giannistheater@gmail.com
 
batraxos2011@gmail.com

H παρασταση ανεβηκε και στην πολη των Γιαννιτσων την Παρασκευη 14 Μαρτιου στο Πνευματικο Κεντρο Γιαννιτσων.


                                                                                                                          
                                                                                                                                 Δ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας