Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

O Jim Varounis στο Blog των Εφήβων για το σχολικό εκφοβισμό

Mini Bio: 
Φοιτητής στο New Bulgarian University, στη Σόφια, music media manager των Vegas, music manager του Scal, internet blogger για τη Lady Gaga, ραδιοφωνικός παραγωγός στον European School Radio, creative director στο περιοδικό 'JOY!' της Βουλγαρίας και ιδρυτής του πρώτου κινήματος κατά του σχολικού εκφοβισμού στην Ελλάδα, του 'Be You'.

Η επιστολή του για τους αναγνώστες του blog μας:

Χαίρομαι ιδιαίτερα, που και μέσα από το 'Blog των εφήβων', μου δίνεται η ευκαιρία να τονίσω ξανά και ξανά τη σημαντικότητα της σημερινής ημέρας. 
6/3 λοιπόν και ημέρα κατά της σχολικής βίας/ ή bullying. Από σήμερα οφείλουμε να τηρούμε τα τρία 'Α': Αναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο... Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα από αυτές που το ανθρώπινο γένος από πολύ μικρές ηλικίες κιόλας, πρέπει να τονίζει πως η διαφορετικότητά μας δεν είναι προτέρημα, αλλά πλεονέκτημα! 
Το σχολείο, το σχολείο που βρίσκεται ο καθένας και καθεμία από εσάς περιλαμβάνει άτομα διαφορετικού σωματικού βάρους, διαφορετικής φυλής, καταγωγής, θρησκείας, διαφορετικής σεξουαλικής προτίμησης, διαφορετικού τρόπου ενδυμασίας κ.ο.κ. Ωστόσο παρά τα διαφορετικά γνωρίσματα, δεν παύουν όλα τα άτομα των παραπάνω ομάδων να βρίσκονται κάτω από τον κοινό όρο 'άνθρωποι'. Το ίδιο συμβαίνει με τον κύκλο, το τρίγωνο, το τετράγωνο-διαφορετικά εμβαδά, διαφορετικός αριθμός γωνιών, ωστόσο δεν παύουν να βρίσκονται κάτω από τον ίδιο/κοινό όρο 'σχήματα'. 
Έτσι, όταν στο σχολείο η ταυτότητά μας, είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε, οφείλουμε να μην είμαστε τίποτα λιγότερο από την ίδια μας την ελευθερία.
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω σε όλους εσάς τους έφηβους και μή, πως κάθε πρωί, θέλω να ξυπνάτε με τα όνειρά σας, με τα πιστεύω και τα θέλω σας, όπως αυτά έχουν διατηρηθεί άφθαρτα, δίχως να επηρεάζεστε από τυχόν κακίες και αρνητικότητες. Μην αλλάξετε για κανέναν, να είστε ο εαυτός σας, γιατί όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι!

Φιλικά, ο σύμμαχος κατά της σχολικής βίας, Jim Varounis.

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας