Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΟΙ SWING TILL YOU DROP LIVE ΣΤΟ THE K2 BAR ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

A "Swing Night" to remember το Σάββατο 26 Απριλίου στην Έδεσσα και το Κ2 Bar!! Για πρώτη φορά στην πόλη ζωντανά η μουσική η οποία τα τελευταία χρόνια ξεσηκώνει και την Ελλάδα! Χορός μέχρι τελικής πτώσης με καλεσμένους τους Swing Till You Drop από την Θεσσαλονίκη!!


Be there and swing..swing...swing....!!!

Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του Δικτύου Νέων Ελλάδας "Youthnet Hellas", της "Κίνησης Νέων Έδεσσας" και του πολιτιστικού οργανισμού "Επί Σκοπόν" στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανταλλαγής "Spread the Word, Feel the World" (http://on.fb.me/1rkOLNw) το οποίο λαμβάνει χώρα (22-29.04.2014) στην Έδεσσα.

Οι "Swing Til You Drop" συγκροτήθηκαν τον Οκτώβριο του 2011 από τους: Χρήστο Κοσίδη (βιολί) & Γιάννη Βακαλουδη (κιθάρα) οι οποίοι τηρούν τις παραδόσεις της Gypsy Swing που πρωτοεμφανίστηκε το 1920-30 από τους Django & Grappelli.

Η μουσική αυτή γίνεται ενδιαφέρουσα με την δυνατότητα αυτοσχεδιασμού πάνω σε ένα μελωδικό θέμα. Εκτός από τις παραδοσιακές μελωδίες όπως το "Minor Swing" το ρεπερτόριο περιλαμβάνει δικά τους κομμάτια όπως το "Swing 12","Swing till you Drop" και διασκευές διάφορων γνώριμων ήχων για τον ακροατή.

Οι "Swing Til You Drop" ξεκίνησαν με πολυάριθμες εμφανίσεις στους δρόμους της Αριστοτέλους και στην πλατεία Ναυαρίνου.

Το όνομα του σχήματος προέκυψε παρατηρώντας πως σε ένα χώρο διδασκαλίας χορού lindy hop που έπαιζαν μουσική, ο κόσμος δε σταματούσε να χορεύει, παρ'όλο που το πρόγραμμα ήταν τρίωρο! Έπαιζαν swing μέχρι τελικής πτώσης, δηλαδή "Swing till you drop"!

Ακολούθησαν πολλά lives,εντός και εκτός Θεσσαλονίκης με highlight τις 3 εμφανίσεις στο Ρότερνταμ,τον Νοέμβριο του 2012.

Τον Μάρτιο του 2012 η μπάντα προσάρτησε στα μέλη της την Μαρίνα Δονικιάν, σε ρόλο τραγουδίστριας και πλέον προετοιμάζεται για την ηχογράφηση ενός άλμπουμ που θα έχει έτοιμο πριν τα τέλη του καλοκαιριού.

*Η κιθάρα του Γιάννη είναι χειροποίητη,φτιαγμένη από τον, ειδικό στις gypsy κιθάρες, αλλά και όχι μόνο, οργανοποιό Ανδρέα Καραγιάννη Leveller.(facebook profile 'Andreas Karayiannis-Leveller' )

Μαζί τους έχουν συνεργαστεί οι:

Μαρίνα Δονικιάν (τραγούδι)
Νάγια Φιλάου (τραγούδι
Κατερίνα Μπατσιώρα(τραγούδι)
Δημήτρης Χατζηζήσης(βιολί)
Pablo Rodriguez (βιολί)
Κώστας Βαπορίδης (κιθάρα)
Θανάσης Τσίντσιφας (κιθάρα)
Χρήστος Καλαϊτζόπουλος (ακκορντεόν)
Πέτρος Δαμιανίδης (κοντραμπάσσο)
Pierre Dekker(κοντραμπασσο)
Maksim Perepelica (κοντραμπάσσο)

Περισσότερες πληροφορίες:

The K2 Bar - Edessa

Είσοδος Ελεύθερη

Προσέλευση: 21:00

Τηλ. Επικοινωνίας/Κρατήσεων:

Σελίδες facebook:

Προγράμματα Aνταλλαγής - Youthnet Hellas!

Κίνηση Νέων Έδεσσας

Πολιτιστικός Οργανισμός Επισκοπόν

Χορηγοί Επικοινωνίας:

StardustRadio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας