Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η πρώτη αποκλειστική συνέντευξη της Κατερίνας Ιγνατιάδου μετά την εκλογή της ως Δήμαρχος Σκύδρας

 
  Την Κυριακή το βράδυ, νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης αναδείχθηκε η κ. Ιγνατιάδου Κατερίνα και η "Συμμαχία Πολιτών", αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον εξίσου άξιο, κ. Καραγιάννη Μιχάλη.
   Είχαμε δώσει λοιπόν ραντεβού με την κ. Ιγνατιάδου στο δικηγορικό της γραφείο για μια σύντομη συνέντευξη. Εγώ και η ομάδα μου, φτάσαμε λίγο πριν τις 20:00. Μετά από μας, ακολούθησε η εκλεγμένη Δήμαρχος Ανεβήκαμε στο γραφείο της όπου μας πρόσφερε γλυκίσματα. Στη συνέχεια πήραμε θέσεις και ξεκίνησε η πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

ΚΥΡ.: Αρχικά, να σας ευχαριστήσω που δεχθήκατε να μου παραχωρήσετε την πρώτη αποκλειστική σας συνέντευξη μετά την εκλογή σας.
ΚΑΤ.: Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω, είναι χαρά ιδιαίτερη και μεγάλη να βλέπω πολύ νέα παιδιά να έχουν αυτό το μεράκι και αυτή την όρεξη να ασχολούνται με τέτοια θέματα. Πραγματικά σας ευχαριστώ και για την τιμή που μου κάνατε και ήρθατε μέχρι το γραφείο μου.

ΕΡ.: Ποια ήταν τα πρώτα σας συναισθήματα μετά την εκλογή σας και δεδομένου ότι είστε η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Δήμου μας, αλλά και του Νομού αν δεν κάνω λάθος.
ΑΠ.: Νομίζω και του Νομού. Συγκίνηση, η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Βέβαια και συναίσθηση ευθύνης, γιατί τα χρόνια και οι καιροί είναι δύσκολοι και για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως γενικότερα σ' όλα τα θέματα και τους τομείς της χώρας μας. Τα πρώτα συναισθήματα ήταν συγκίνηση, χαρά και συγκρατημένη αισιοδοξία για το ότι θα τα πάμε καλά.

ΕΡ.: Περιμένατε το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα; Σίγουρα κάθε υποψήφιος το περιμένει και πιστεύει σ' αυτό, αλλά σίγουρα θα υπήρξαν στιγμές που θα είπατε: "Θα τα καταφέρω;"
ΑΠ.: Αυτό το λέει κάθε άνθρωπος που είναι υπεύθυνος και δε πετάει στα σύννεφα. Το είπα και πριν, συναίσθηση ευθύνης, μεγάλη ευθύνη και αυτό που ξέρω εγώ και αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι θα εργαστούμε οι συνεργάτες μου κι εγώ με σοβαρότητα, με όρεξη, με μεράκι για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας. Αυτά που είπαμε, δηλαδή θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να τα κάνουμε και πράξη.

ΕΡ.: Μιας και μιλάμε ακόμα για το εκλογικό αποτέλεσμα, τι θα θέλατε να πείτε στους ψηφοφόρους που εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους σε εσάς;
ΑΠ.: Ένα μεγάλο και ένα ειλικρινές ευχαριστώ, ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους για τη δύναμη, για την αγάπη, για τη στήριξη. Θα δώσουμε τους εαυτούς μας για να μη θα τους διαψεύσουμε, αυτό δηλαδή που είδανε σε εμάς δε θα το αναιρέσουμε, δε θα το ακυρώσουμε. Θα καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια, θα κάνουμε τα πάντα για να τους δικαιώσουμε.

ΕΡ.: Ας πάμε τώρα λίγο στο Σεπτέμβρη όταν και θα αναλάβετε τα καθήκοντά σας. Ποιο κομμάτι της κοινωνίας/καθημερινότητας θα σας απασχολήσει περισσότερο σα δήμαρχος.
ΑΠ.: Αρχικά, εμείς επιδιώκουμε, διεκδικούμε έναν ανθρωποκεντρικό Δήμο, έναν Δήμο κοινωνικά αλληλέγγυο. Ό,τι έχει να κάνει με την κοινωνία, με τα προβλήματα του κόσμου, με τις κοινωνικές δομές θα είναι στην πρώτη γραμμή, όπως επίσης στην πρώτη γραμμή θα είναι η καθημερινότητα του πολίτη, η καθαριότητα, οι άμεσες οι βασικές ανάγκες.

ΕΡ.: Στο Δήμο μας υπάρχουν άτομα τα οποία δεν έχουν ενταχθεί ομαλά στην κοινωνία λόγω κάποιων ιδιαιτεροτήτων, όπως ΑΜΕΑ και άλλα τέτοια άτομα. Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αν υπάρχει στα άμεσα σχέδιά σας κάποιο πρόγραμμα ομαλής ένταξης των ευπαθών ομάδων.
ΑΠ.: Το έχω πει πολλές φορές και προεκλογικά ότι αυτή την πενταετία ο Δήμος μας θα κληθεί να στηρίξει ακόμα περισσότερο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τον άνεργο, τον ηλικιωμένο, το συμπολίτη μας που έχει κάποιο θέμα. Αυτό θέλουμε να το ενισχύσουμε μέσα από τις δομές, μέσα από τις κοινωνικές δομές και μέσα από τα προγράμματα, θέλουμε να είμαστε κοντά ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

ΕΡ.: Τώρα ας έρθουμε σε θέματα που αφορούν τον μαθητή, ας μιλήσουμε για τα προβλήματα του σχολείου. Ο Χειμώνας που μας πέρασε και ειδικά ο προηγούμενος, αποδείχθηκαν δύσκολοι για τα σχολεία του Δήμου μας κυρίως λόγω θέρμανσης, αλλά και άλλων προβλημάτων, οπότε το επόμενο ερώτημα που θέτω είναι τι σκοπεύετε να κάνετε με αυτό.
ΑΠ.: Σίγουρα ήταν πάρα πολύ δύσκολος ο Χειμώνας που πέρασε όχι μόνο για τα σχολεία του Δήμου Σκύδρας. Είστε πολίτες, αν και μικροί σε ηλικία, ενεργοί, ενημερώνεστε, παρακολουθείτε, ακούτε είδατε πολλές φορές σε εκπομπές και ειδήσεις ότι τέτοια προβλήματα αντιμετώπιζαν όλα τα σχολεία σχεδόν της χώρας μας, χωρίς θέρμανση. Λοιπόν, αυτό το πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε βέβαια θα δούμε τα οικονομικά δεδομένα από αρχές του Σεπτέμβρη ίσως και νωρίτερα έτσι ώστε να είναι πρώτη μας προτεραιότητα να υπάρχουν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους τα καύσιμα, να υπάρχει η θέρμανση, να βρούμε, να αναζητήσουμε τους πόρους, να επιδιώξουμε την είσπραξη εσόδων από ανθρώπους μεγάλους επιχειρηματίες που οφείλουν πολλά στο Δήμο έτσι ώστε να μην έχουμε θέμα σ' αυτό το πρόβλημα.

ΕΡ.: Θα δώσετε δηλαδή ιδιαίτερη βαρύτητα σ' αυτό.
ΑΠ.: Πρέπει, πρέπει να δοθεί βαρύτητα.

ΕΡ. Τώρα ας επικεντρωθούμε στους ενηλίκους νέους. Τι σκοπεύετε να κάνετε για να καταπολεμηθεί το υψηλό ποσοστό ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι νέοι.
ΑΠ.: Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι εφαρμογή προγραμμάτων, να επιδιώξουμε έναν εξωστρεφή, επιτελικό και λειτουργικό Δήμο έτσι ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να μπορέσουμε να συμβάλουμε κι εμείς στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων. Θα το προσπαθήσουμε, πιστεύω να τα πάμε καλά και στο κομμάτι αυτό με την εφαρμογή των προγραμμάτων που υπάρχουν στον τομέα.

ΕΡ.: Παρατήρησα ότι το ψηφοδέλτιό σας, το ψηφοδέλτιο νίκης όπως δίκαια τα χαρακτηρίσατε, απαρτιζόταν από νέα άτομα ηλικιακά, άρα πιστεύετε ότι οι νέοι μπορούν να παίξουν καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα του Δήμου.
ΑΠ.: Πιστεύω σε αυτά που έχουν να προσφέρουν οι νέοι με τα εφόδια που έχουνε σήμερα, με τη μόρφωση που έχουνε, με τις δυνατότητες που έχουνε μπορούν να μας προσφέρουν πάρα πολλά. Κυρίως έχουνε να προσφέρουν την όρεξή τους, το μεράκι τους, το κέφι τους, τη διάθεσή τους με ό,τι καταπιάνονται και έτσι πρέπει να είναι η νεολαία για να προχωράει η κοινωνία μας μπροστά. Θέλω να πω επιπλέον ότι ο συνδυασμός μας είχε ένα πάντρεμα νεολαίας ανθρώπων με κέφι πάρα πολύ ιδιαίτερο, με την όρεξη που χαρακτηρίζει τη νεολαία και ανθρώπων με έμπειρες γνώσεις, έμπειρων στελεχών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ήταν ένα πάντρεμα χρειάζονται και οι μεν και δε.

ΕΡ.: Απ' ότι κατάλαβα το επιθυμούσατε το εν λόγω πάντρεμα και το πετύχατε.
ΑΠ.: Βεβαίως, και το πετύχαμε.

ΚΥΡ.: Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο και τη διάθεσή σας.
ΚΑΤ.: Εγώ θέλω να σας δώσω από τη ψυχή μου και από τη καρδιά μου πολλά συγχαρητήρια, δηλαδή βλέπω παιδιά ορεξάτα, σας ενδιαφέρουν τα κοινά και η πορεία του Δήμου μας. Να έχετε υγεία εσείς και οι οικογένειές σας, να έχετε καλή πρόοδο και να συνεχίσετε έτσι δυναμικά, ορεξάτα πετυχημένα. Εγώ σας ευχαριστώ και ήταν χαρά μου που την πρώτη συνέντευξη την δίνω σε νέα άτομα, χαμογελαστά και χαρούμενα και να ξέρετε πως θα είμαι δίπλα σας σε ό,τι με χρειαστείτε.









Ερωτήσεις: Κυριάκος Θεοδοσίου
Φωτογραφίες & βίντεο: Κατερίνα και Απόστολος Παπαθεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας