Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

«Δράση στους Δρόμους» στην Κυψέλη από τον Σύλλογο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους

Ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, προσκάλεσαν τον κόσμο την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 19:30, στην Βιωματική Προσομοίωση Κινητικής & Αισθητηριακής Αναπηρίας του Σ.Κ.Ε.Π., “Δράση στους Δρόμους”.




Ο Σύλλογος τόνισε:
"Όλοι μαζί, θα καταγράψουμε τα πρακτικά καθημερινά εμπόδια που δυσκολεύουν τα άτομα με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία."


Πώς αισθάνομαι όταν δεν μπορώ να κυκλοφορήσω άνετα μέσα στην πόλη μου;

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία είναι η δυσκολία μετακίνησης και κυρίως η έλλειψη προσβασιμότητας. Θέλουμε από όλους να μπουν στη διαδικασία να δουν αλλιώς τουςχώρους γύρω τους. Να τους προσεγγίσουν κάτω από το πρίσμα ενός ατόμου που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα ανάμεσα μας.

Τι είναι η «Δράση στους δρόμους» του Σ.Κ.Ε.Π.;

Το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Κινητοποίησης του Σ.Κ.Ε.Π. «Δράση στους δρόμους» που εξελίχθηκε στην Κυψέλη, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, στο ύψος της οδού Μεγίστης, την
Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 19:30, περιελάμβανε:

1) Δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής & αισθητηριακής αναπηρίας, με μικρούς και μεγάλους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας να κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης τους.

2) Καταγραφή προσβασιμότητας δημοσίων και ιδιωτικών χώρων.

Μοιράστηκε στο κοινό ένα ερωτηματολόγιο προσβασιμότητας, το οποίο δημιουργήθηκε από στελέχη του Σ.Κ.Ε.Π., άτομα με κινητική αναπηρία.



Η συγκεκριμένη βιωματική προσέγγιση είχε ως στόχο:

Α. Την ανάδειξη του μεγέθους του προβλήματος, δηλαδή της μη προσβασιμότητας.

Β. Την εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας, μέσω της ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης του γενικού πληθυσμού στα πρακτικά προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη προσβασιμότητας.


Γ. Την αλλαγή νοοτροπίας και στάσης όσων δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Ποτε και που υλοποιήθηκε:
Στην Κυψέλη, Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, από τις 19.30 έως και τις 21.00, στην οδό Φωκίωνος Νέγρη στο ύψος Μεγίστης. Ακολούθησε η κοινή δράση της ομάδας κατοίκων «Η Κυψέλη μας» και του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αθηνών των Παιδικών Χωριών SOS Eλλάδος, «Σινεμά στη γειτονιά» με προβολή ταινίας (21:00 – 23:00)

Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παδιά και Νέους
Website: www.skep.gr - E - mail: skep@skep.gr - Tηλ.: 2118009876

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας