Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Πετρίνα Μήτσκα: Η Έφηβη Βουλευτής από την Αλμωπία που στέλνει μήνυμα ελπίδας!

«Αλίμονο αν εμείς οι νέοι δεν ψάχνουμε την ελπίδα, έστω κι αν δε τη βρίσκουμε πουθενά».

Αυτή είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική δήλωση που θα πρέπει να συνοδεύει τις σκέψεις όλων των νέων ανθρώπων, αν θέλουμε όντως να υπάρχει ελπίδα. 

Πρόκειται για δήλωση της Πετρίνας Μήτσκα, μαθήτριας Λυκείου από την Αλμωπία, κατά τη συνομιλία που είχε μαζί της το Aridaia News, η οποία είχε την τύχη να συμμετέχει στη Βουλή των Εφήβων και την ευκαιρία να εκφράσει, όπως λέει η ίδια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι έφηβοι.

Η Πετρίνα αν και είναι μόλις 17 ετών, είναι ιδιαίτερα συνειδητοποιημένη και δηλώνει πως «η ισοπέδωση της πολιτικής, η ταμπέλα ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, είναι μια εύκολη άρνηση που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την πολιτική, και το μέλλον της κοινωνίας που ανήκει έτσι κι αλλιώς σε εμάς τους νέους». 

Και προσθέτει: «Οφείλουμε και μπορούμε να αντισταθούμε στην πτώση των αξιών, στο θάνατο της ελπίδας, στην παρακμή της πολιτικής Οφείλουμε να προτείνουμε και να υλοποιούμε τους τρόπους με τους οποίους το μέλλον αυτό μπορεί να γίνει καλύτερο». 



Το θέμα με το οποίο καταπιάστηκε κατά τη συμμετοχή της στο θεσμό της Βουλής των Εφήβων, ήταν ο θεσμός των μαθητικών κοινοτήτων (ο οποίος ήταν και το φετινό θέμα της Συνόδου) και πως αυτός συμβάλλει στην εκδημοκράτηση των νέων. 

Όσον αφορά στη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά, η 17χρονη μαθήτρια σημειώνει ότι είναι απαραίτητη και τονίζει πως «οι νέοι δεν έχουν άλλο δρόμο μπροστά τους, εκτός από τον δρόμο που περνά μέσα απ' την αλήθεια και το δίκιο που έχει μεγαλύτερη δύναμη από το ψέμα και το άδικο. Είναι ο δρόμος της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της αξιοσύνης, της αξιοκρατίας αλλά και της προσωπικής επιτυχίας και ευτυχίας». 

Μάλιστα, δε διστάζει να πει πως μετά από αυτή την εμπειρία της μπήκε το μικρόβιο της πολιτικής και κλείνει με ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Όποιος με ρωτήσει αν είμαι αισιόδοξη ή απαισιόδοξη για το μέλλον, για τους νέους, για την πολιτική, δεν μπορώ παρά να διαλέξω την αισιοδοξία. Έστω και συγκρατημένα. Η αισιοδοξία, η ελπίδα, η προσπάθεια, ο αγώνας ο μακρύς είναι ο μονόδρομός μας, είναι η Ιθάκη μας. Γι αυτό το λόγο θα ήθελα να ασχοληθώ και να αγωνιστώ».




Aridaia News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας