Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει τρεις φορές… με χιλιάδες κενά!

  Το καλοκαίρι και επισήμως έφυγε και αυτό μας το επιβεβαιώνει και η έναρξη του νέου σχολικού έτους που είναι προ των πυλών. Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το κουδούνι χτυπήσει  για πρώτη φορά φέτος σε όλα τα σχολεία της χώρας μας και λίγο πριν οι μαθητές βρεθούν ξανά με τους καθηγητές τους στο προαύλιο του σχολείου. Άλλη μια σχολική χρονιά λοιπόν θα κάνει την εμφάνισή της και η πρεμιέρα αναμένεται ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Ιδιαίτερα ξεχωριστή, όμως  θα αποδειχθεί για τους μαθητές της πρώτης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αφού θα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέες καταστάσεις.

  Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι όλοι οι μαθητές να έχουν βιβλία από την πρώτη κιόλας μέρα. Ακόμα, αν και το εν λόγω Υπουργείο μιλά για 3.000 κενά, η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για 20.000 που θα προκύψουν από τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Τα κενά αυτά το Υπουργείο σκοπεύει να τα καλύψει με παράλληλες αναθέσεις, δηλαδή θα ζητηθεί από τους δασκάλους και τους καθηγητές να διδάξουν όλα τα μαθήματα που έχουν κάποια επιστημονική συνάφεια με το πτυχίο τους. Ως αποτέλεσμα θα καλύψουν πλήρως τα ωράρια εργασίας τους διδάσκοντας και μαθήματα που είναι αρκετά κοντά στην ειδικότητά τους.

  Η ευχή των μαθητών και των καθηγητών για τη νέα σχολική χρονιά είναι κοινή, αφού όλοι εύχονται η φετινή  χρονιά να είναι καλή και συνάμα δημιουργική χωρίς εντάσεις και με κοινό στόχο τη μάθηση και την επιτυχία.


Κυριάκος Θεοδοσίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας