Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αλλάζει ώρα η "Μαρία της Γειτονιάς" - Η "Παολίνα" σε νέα ώρα

Πανικός έχει επικρατήσει εδώ και λίγη ώρα σχετικά με την αλλαγή ώρας που θα γίνει στη "Μαρία της Γειτονιάς" και σχετικά με το κόψιμο του Call & Win.

Έξυπνες και Αστείες Ευχές για την Πρωτοχρονιά 2015

 Έξυπνες και Αστείες Ευχές για Πρωτοχρονιά 2015. Πρωτότυπες ευχές για το νέο έτος

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου

Ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ετήσιος χορός Μ.Σ Προμάχων




Ο Μορφωτικός Χορευτικός Σύλλογος «Οι Πρόμαχοι» σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του. Ο Χορός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 στο κέντρο δεξιώσεων “Δήμητρα”
(1ο χλμ Αριδαίας - Πιπεριάς).

Ο Κώστας Μπίγαλης live στο Κέντρο Καταρρακτών @ Έδεσσα

To Art Factory παρουσιάζει τον Κώστα Μπίγαλη για ένα Χριστουγεννιάτικο/Πρωτοχρονιάτικο 80's-90's Cult Party! Αποχαιρετάμε τις γιορτές και υποδεχόμαστε το νέο έτος με ένα μουσικό cult έπος!!

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου

Η παγωνιά και τα χιόνια θα είναι τα κυριότερα στοιχεία του καιρού της χώρας μας μέχρι και την Παρασκευή. Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου πιο αναλυτικά :

Το έθιμο της Σούρβας



Σούρβα λέγονται  τα κάλαντα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Τα παιδιά έλεγαν τα κάλαντα περιμένοντας ως φιλοδώρημα καρπούς (μεταξύ των οποίων και σούρβα, τους καρπούς της σουρβιάς)  και κρατούσαν στο χέρι τους τη σουρβάκα, ένα ξύλο από σούρβα, για να χτυπούν τις πόρτες, να τους ανοίξουν.

Οι σειρές που «κατεβάσαμε» περισσότερο το 2014

Οι μετρήσεις τηλεθέασης λένε μόνο τη μισή αλήθεια για την επιτυχία μιας τηλεοπτικής σειράς. Η άλλη μισή βρίσκεται στις «σκοτεινές γωνιές» του Ιντερνετ.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ο έφηβος συγγραφέας από την Κύπρο, Πέτρος Παπαδόπουλος, μας μιλά για το βιβλίο του

Ο έφηβος και ευαισθητοποιημένος συγγραφέας από την Κύπρο, Πέτρος Παπαδόπουλος, μας μίλησε για το βιβλίο του «Ματωμένα Όνειρα», το οποίο και αναφέρεται στην τουρκική εισβολή που έγινε στην Κύπρο το 1974.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη:

Ξεκινά η κατασκευή του Νέου Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας

 Ένα αίτημα πολλών ετών για ολόκληρο τον Νομό μας και ειδικότερα για την πόλη και τους κατοίκους της ΄Εδεσσας, για το οποίο ο Γιώργος Καρασμάνης είχε αναλωθεί σε συνεχείς παρεμβάσεις με τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες, επιτέλους ικανοποιείται (τελευταίο του δελτίο για το ίδιο θέμα 20/02/2014).

Εκθεση - σοκ για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα

Της Xαράς Kαλημέρη
«Mετεξεταστέο» μένει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στα ευρωπαϊκά τεστ αξιολόγησης. «Πιάνει» μόνο έναν από τους έξι στόχους που έχει θέσει η E.E. με ορίζοντα υλοποίησης το 2020, ενώ στους υπόλοιπους βαθμολογείται «κάτω από τη βάση».

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η Πέλλα" δίνουν τις ευχές τους

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου

Ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Τελικά, για ποιον είναι τα Χριστούγεννα;

Φαντάζομαι, πως κάθε χρόνο γεννάται σε πολλούς η απορία «Τελικά, για ποιον είναι τα Χριστούγεννα;» ή τουλάχιστον θα έπρεπε. Θα έπρεπε, γιατί μόνο μέσα από την απάντηση αυτού του ερωτήματος θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Σε λίγη ώρα ο Ετήσιος Χορός του Λυκείου Καλής στην Αρχόντισσα

Στις 20:00 ξεκινάει ο Ετήσιος Χορός του Λυκείου Καλής στο Κέντρο Αρχόντισσα των Σεβαστειανών.

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου

Ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

"Κόλιντα Μπάμπω" - Η ιστορία του εθίμου που αναβιώνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα



Κάθε χρόνο προπαραμονή των Χριστουγέννων στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Πέλλας, αναβιώνει το έθιμο της «Κόλιντα Μπάμπω» όπου κάτοικοι σε κάθε περιοχή του Νομού, σε πόλεις και χωριά ανάβουν φωτιές και φωνάζουν “Κο-Κο-Κόόόόλιντα Μπάμπω”!!!

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Αναβίωση εθίμου "Κόλιντα Μπάμπω" στην Πλατάνη Εδεσσας



 Η νεολαία του χωριού Πλατάνη, σας προσκαλεί στην αναβίωση του εθίμου «Κόλιντα Μπάμπω». Η αναβίωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνης.

Αναβίωση εθίμου "Κόλιντα Μπάμπω" στα Γιαννιτσά



Ο Σύλλογος Στραντζαλιωτών "Η Στράντζα" σας προσκαλεί στην αναβίωση του εθίμου "Κόλιντα Μπάμπω". Η αναβίωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 8:30 μ.μ., στο Πάρκο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Αναβίωση εθίμου "Κόλιντα Μπάμπω" στην Πετριά Σκύδρας



 Το Τοπικό Συμβούλιο Πετριάς σας προσκαλεί στην αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Κόλιντα Μπάμπω». Η αναβίωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ στην Πλατεία της πρώην Κοινότητας Πετριάς.

Ετήσιος χορός Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας "Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς"

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας "Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς" σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των ΦΩΤΩΝ, Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 20:00, στο κέντρο "Αρχόντισσα" στα Σεβαστιανά Σκύδρας.

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

Ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτοχρονιάτικος χορός Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης Πέλλας



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνης σας προσκαλεί στον ετήσιο του χορό. Ο χορός θα πραγματοποιηθεί την Πρωτοχρονιά, Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015 και ωρα 20:30 στο κέντρο διασκεδάσεων «Έπαυλις».

O Mπάμπης Στόκας live στο Κέντρο Καταρρακτών @ Έδεσσα

Ένα πλούσιο και απρόσμενο ανθολόγιο αγαπημένων τραγουδιών, ερμηνευμένο πάντα με άξονα το προσωπικό αίσθημα του Μπάμπη Στόκα, φέρνει τον ακροατή σε επαφή με μερικές από τις ωραιότερες στιγμές του νεότερου ελληνικού ρεπερτορίου.

Οι Θεατρικές Πινελιές ξεκινούν έναν νέο καμβά συναντήσεων

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου



Ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Έντεχνη μουσική βραδιά στο "Μικρό Καφέ" στη Σκύδρα



Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά έχει ετοιμάσει "Το μικρό καφέ" γεμάτη έντεχνες μελωδίες απο αγαπημένα τραγούδια του είδους σε ένα πρόγραμμα κιθάρα-φωνή.

Αναβίωση του εθίμου "Σούρβα" στο Μαυροβούνι Πέλλας



Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβουνίου ''Η Ελπίδα'' σας προσκαλεί όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην αναβίωση του εθίμου ''Σούρβα'' στην πλατεία του χωριού την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014!! Ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί αυτές τις γιορτινές μέρες και να αναβιώσουμε το έθιμο της σούρβας διασκεδάζοντας υπό τους παραδοσιακούς ήχους της ορχήστρας!!

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου


Ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο γλέντι Πολιτιστικού Συλλόγου Μαρίνας Ημαθίας "Οι Μακεδόνες"





Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρινας «Οι Μακεδόνες»,  σας προσκαλεί  στον ετήσιο χορό του συλλόγου. Ο χορός θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 9:00μ.μ. στο οικογενειακό κέντρο "Pella Palace" στο 6 χιλ Π.Ε.Ο. Σκύδρας - Γιαννιτσών.

Αναβίωση εθίμου "Κόλιντα Μπάμπω" στο Ριζάρι Έδεσσας



 Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ριζαρίου, όπως κάθε χρόνο, αναβιώνει το  Παραδοσιακό έθιμο ''Κόλιντα Μπάμπω''.

Ο Τριαντάφυλλος live στο Noiz Club @ Έδεσσα

• To NOIZ Club παρουσιάζει τον Τριαντάφυλλο για πρώτη φορά στην πόλη της Έδεσσας...

Βαγγέλης Καράλης: Ο νέος και πολλά υποσχόμενος δημοσιογράφος της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» μας μιλά εφ' όλης της ύλης

Σίγουρα, τον έχετε δει στο πάνελ της εκπομπής "Αποκαλυπτικά", η οποία αποτελεί πλέον συνήθεια για πολλούς τηλεθεατές, αφού συγκεντρώνει αρκετά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Πολλοί, όμως ίσως τον έχετε δει σε τοπικά κανάλια της Βορείου Ελλάδας.
Ο λόγος φυσικά για τον Βαγγέλη Καράλη και την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο BLOG ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.

Ετήσιος χορός Ποντιακού Συλλόγου Ριζού



Ο Ποντιακός Σύλλογος Ριζού και φέτος  διοργανώνει και σας προσκαλεί  στον Ετήσιο χορό του Συλλόγου. Ο χορός θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 9 μ.μ στο Κέντρο διασκεδάσεως «Αρχόντισσα» στα Σεβαστειανά Πέλλας.

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου

Ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Οι No Redemption live στο The K2 Bar @ Έδεσσα



Το The K2 Bar παρουσιάζει το νεανικό μουσικό συγκρότημα No Redemption για ένα και μοναδικό live με Blues Rock καταστάσεις. Το  live θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 10 το βραδύ στο γνωστό στέκι της μπάντας… το The K2 Bar στην Έδεσσα!

Xmas School Party ΓΕ.Λ Έδεσσας




 Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων Έδεσσας  (1ου & 2ου) σας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο τους σχολικό χορό. Ο χορός θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο Club Noiz στην Έδεσσα!

Χριστουγεννιάτικος χορός Γυμνασίων Έδεσσας

 Οι μαθητές των Γυμνασίων Έδεσσας  (1ου,2ου & 3ου) σας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο τους σχολικό χορό. Ο χορός θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ στο Café – Bar Galerie στην  Έδεσσα.

Χριστουγεννιάτικος χορός Β' τάξης Οικονομίας και Τουριστικών ΕΠΑ.Λ Αριδαίας



Οι μαθητές της Β’ τάξης του κλάδου Οικονομίας και Τουριστικών του Επαγγελματικού Λυκείου Αριδαίας σας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο τους σχολικό χορό. Ο χορός θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 9:30 το βράδυ στο Café – Bar Pasmale.

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου



Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο: "Το κορίτσι απ΄ τη Σαμψούντα" στην Έδεσσα



Το «Βιβλιοπωλείο Κράλλη» σε συνεργασία με τις «Εκδόσεις Ψυχογιός» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Το κορίτσι απ τη Σαμψούντα» της συγγραφέως Σοφής Θεοδωρίδου.

Εβδομάδα Πολιτισμού στο Παρθεναγωγείο Έδεσσας από τις Εκδόσεις Μολύβι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΛΥΒΙ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (5-12 ΔΕΚ. 2014)
ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ





Την Παρασκευή 12/12/2014 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Πολιτισμού των εκδόσεων Μολύβι, στον χώρο του Παλιού Παρθεναγωγείου της Έδεσσας.

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου

Ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Χορός Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας


Ετήσιος χορός ΓΕΛ Σκύδρας

Οι μαθητές υπόσχονται να χαρίσουν στιγμές χαράς, αλλά και κέφι σε όσους παρευρεθούν στον Ετήσιο χορό του Λυκείου.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μαθητές Λυκείου της Θεσσαλονίκης πήγαν εκδρομή και βρέθηκαν στο νοσοκομείο της Βουδαπέστης!

Στο νοσοκομείο της Βουδαπέστης βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, 35 μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Συκεών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ένιωσαν αδιαθεσία, ενώ βρίσκονταν στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας στο πλαίσιο της εξαήμερης εκδρομής τους.